Sterkin
SEI
Instal
Uneto-VNI
Uneto-VNI
24 uurs Service

Zonneboiler

Een zonneboiler bespaart bijna de helft van de energie(kosten) voor warm water. Water verwarmen met zonne-energie voorkomt dus veel CO2-uitstoot. De kosten van een zonneboiler zijn hoog, maar de landelijke subsidieregeling maakt aanschaf wat aantrekkelijker.

Tips
>>  Wilt u zo veel mogelijk gebruik maken van zonnewarmte? Stap dan ‘s avonds na een heldere dag onder de douche of in bad. Dan heeft u weinig tot geen energiekosten voor naverwarming met het warmwatertoestel.

>>  Het is gunstig om een zonneboiler te combineren met een hot-fill wasmachine. Zo maakt u meer gebruik van door de zon verwarmd water.

Subsidie & terugverdienen
Met een zonneboiler bespaart u flink op de energiekosten, uitgaande van de huidige energieprijzen en subsidie duurt het ongeveer 10 jaar om de aanschafkosten via de energiebesparing terug te verdienen.

Aanschafprijs
De prijs van een zonneboiler ligt tussen 2.000 en 3.000 euro.

Huur & lease
Een zonneboiler kunt u bij ons ook huren of leasen.

Energiebesparing

Een standaard zonneboiler bespaart circa 45 procent van het energieverbruik voor warm kraanwater, en dus 45 procent van dit deel van de energiekosten.
Een gemiddeld huishouden met een standaard zonneboiler bespaart ongeveer 150 euro. Als de zonneboiler geen gasketel maar een elektrische boiler vervangt, dan is de gemiddelde besparing groter, namelijk zo’n achthonderd kWh, of ruim 192 euro per jaar (prijspeil 2009).
Hebt u een Hoog Rendement combiketel in huis met Gaskeur CW, of met Gaskeur CW en HRww? Dan bespaart u met een zonneboiler minder gas omdat uw toestel al erg efficiënt is. De kosten voor warm water met een zonneboiler, zijn dan hoger.